Patarimai kuriantiems žiemos sodą

Svajojantiems apie ramius pasisėdėjimus dažnai kyla mintis, kad žiemos sodas būtų puiki vieta poilsiui. Ir jie nei kiek neklysta, nes tai maža oazė, kurioje galima mėgautis ramiomis akimirkomis. Kas svarbu norint įsirengti žiemos sodą?

SodaiDažnai galvojama, kokia gi nauda iš žiemos sodo? Finansinės naudos čia tikrai net neverta ieškoti, nes net ir investicijos į tokį statinį jums neatsipirks, tad galite ir neskaičiuoti. Bet yra kai kas svarbiau nei finansinė nauda ar atsiperkamumas. Tai dvasinis komfortas. Jeigu jums patinka augalai, tai tikriausiai ne kartą pagalvojote, kad norėtumėte jais gėrėtis ilgiau, nei trunka šiltasis metų laikas. Dažnai žmonės turintys nuosavą žemės sklypą įsirengia pavėsines, tačiau dabar išpopuliarėjo terasos, o kartu su jomis atėjo ir įstiklintų terasų mada. Ne kiekviena terasa gali virsti žiemos sodu, nes jei tik įstiklinsite, pavyzdžiui, statinio sienas ir uždengsite stogą, tai dar nebus žiemos sodas. Tam, kad augalais galėtumėte gėrėtis ilgiau, reikia tinkamai įrengti terasą ir vėliau patį žiemos sodą arba rinktis tarpinį variantą tarp įstiklintos terasos ir žiemos sodo.

Skaityti straipsnį “Patarimai kuriantiems žiemos sodą” »

Dujiniai katilai: kodėl verta rinktis būtent juos?

Šaltuoju metų laiku itin aktualiu klausimu tampa tai, kokią šildymo sistemą vertėtų pasirinkti. Nors individualių namų savininkai vis dar dažniausiai pasirenka kieto kuro katilus, tačiau tokia šildymo sistema reikalauja gana nemažai laiko, o jos priežiūra nėra tokia paprasta kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jei siekiate, kad namų šildymas būtų kuo paprastesnis ir reikalaujantis kiek įmanoma mažiau jūsų pastangų, dujiniai katilai tikrai gali puikiai pasiteisinti. Tokia pasirinkimo galimybė turi ne taip ir mažai privalumų, tad apžvelkime pačius svarbiausius.

Dar didesnis efektyvumas

Dujiniai katilaiŠiuolaikiniai dujiniai katilai pasižymi itin dideliu efektyvumu, tad tuomet, jei siekiate, kad namų šildymas pareikalautų kuo mažesnių išlaidų, tokia pasirinkimo galimybė gali iš tiesų puikiai pasiteisinti. Palanku yra tai, kad šiuo metu galima rinktis iš daugybės prekyboje siūlomų dujinių katilų, tad tikrai atrasite tokius, kurie galėtų geriausiai pateisinti jūsų poreikius. Nors gana dažnai manoma, kad dideliu efektyvumu pasižymintys katilai kainuoja pernelyg brangiai, tačiau įsitikinsite, kad tai nėra tiesa, ir galėsite atrasti geriausiai jūsų lūkesčius atitinkančią galimybę.

Skaityti straipsnį “Dujiniai katilai: kodėl verta rinktis būtent juos?” »